Sodexos globale uniformskolleksjon skal bidra til å styrke merkevaren vår, og til å synliggjøre våre ansatte og det viktige arbeidet de daglig utfører hos våre kunder.

Kolleksjonen skal formidle gjestfrihet og vennlighet, og speile mangfoldet som finnes i Sodexo; i Norge og i resten av verden. Våre ansatte representerer Sodexo og er våre viktigste ambassadører, hvilket også innebærer et ansvar for å følge de instruksjoner som finnes for arbeidsuniformer. Å være hel, ren og å se velstelt ut formidler profesjonalisme og serviceinnstilling overfor våre kunder.

 

Uniform

 

  • Ved ansettelse vil du få utlevert uniform etter det til enhver tid gjeldende uniformsprogrammet. Utleverte uniformseffekter og sko skal benyttes. Det er ikke tillatt å benytte disse hos andre arbeidsgivere, eller til privat bruk. Det er ikke tillatt å gå barbeint i skoene.
  • Arbeidsuniformene skal benyttes i arbeidstiden; hos våre kunder og i egen virksomhet. Uniformene skal oppfylle de daglige behovene og kravene ut ifra funksjon, hygiene, komfort og sikkerhet. Uniformsinstruksene gjeldende hvilke plagg til hvilke funskjoner skal følges.
  • Hodeplagg skal benyttes av alle som jobber med mat. I tillegg skal langt hår være borte fra ansiktet i hestehale eller lignende. Store hals-og øresmykker er ikke tillatt på grunn av farlige arbeidssituasjoner -kun enkle gifte-eller forlovelsesringer er tillatt. Hår og negler skal være velstelte.
  • Du er selv ansvarlig for vasking, stryking og reparasjon av uniformen. Følg vaskeanvisningen som  er sydd inn i uniformen nøye, bruk alltid angitt temperatur og vaskemidler av god kvalitet uten blekemidler (vaskemidler også på kulørt tøy også på hvitt).
  • Det er ikke tillatt med tyggegummi eller snus i arbeidstiden. Røyking skal kun foregå på tillatte steder, og med omtanke for gjester og kolleger.
  • Uniformen er Sodexos eiendom og skal leveres tilbake ved arbeidsforholdets opphør. Hvis uniform ikke leveres tilbake, vil du bli belastet for uniformens kostnad ved utbetaling av sluttoppgjør.

 

Vaskeråd for uniformen din >

Sodexos uniformspolicy >

uniform_1