Vårens vakreste eventyr

I løpet av våren har ansatte fra hovedkontoret vært utplassert i en kantine, FM- eller renholdskontrakt. Det er viktig at alle som til daglig jobber på kontoret får oppleve hvordan det er å jobbe i driften, i direkte kontakt med våre gjester og brukere.

Tusen takk til alle som tok oss så godt i mot og gjorde dette til en spesiell dag!

Vi har snakket med tre av de som var ute og jobbet. Lenger ned på siden ser du flere bilder fra denne dagen.

Navn: An Nguyen
Stilling: HR-rådgiver
Utplassert i kantinen på Indekshuset i Oslo

Hvordan ble du tatt i mot på prosjektet?
Jeg ble veldig godt tatt imot av Jan og teamet hans på Indekshuset. De virket godt forberedt på at det skulle komme en «fersking» fra HK. Først fikk jeg en liten omvisning og de hadde laget en god plan for hvilke oppgaver jeg kunne bidra med. Alle var blide og vennlige, det var til og med en kunde som ble ekstra glad av å høre en bergenser på kjøkkenet.

Hvilke oppgaver ble du satt til å gjøre?
Jeg fikk lov til å assistere Marit med forberedelse av ulike typer pålegg til lunsjen og skrelling av en haug med egg. Under selve lunsjtiden stod jeg sammen med Dominik og serverte pasta bolognese med hjemmelagde kjøttboller. Etter lunsj hjalp jeg til med rydding og vasking av bordene.

Hvordan var opplevelsen din denne dagen?
Det var en gøy opplevelse og jeg ble så imponert av teamet. Særlig takk til Marit og Dominik for god opplæring og for at de stolte på mine kulinariske evner. Det var en spennende erfaring som jeg gjerne gjentar!

Hva lærte du som du kan ta tilbake til den jobben du gjør i det daglige?
I mitt HR-arbeid er det viktig å ha en god forståelse av hvordan våre medarbeidere har det i den daglige driften. Denne erfaringen bidro til å øke forståelsen og respekten for all jobben som kreves av de ulike rollene i en kantine.

Henning på KLP

Navn: Henning Brenne
Stilling: Økonomidirektør
Utplassert på KLP i Oslo

Hvordan ble du tatt i mot på prosjektet?
Jeg fikk en veldig god mottakelse fra Michael på KLP. Ble introdusert for alle medarbeidere og vist rundt

Hvilke oppgaver ble du satt til å gjøre?
Jeg kuttet tomater, paprika etc til salatbaren. I selve lunsjserveringen stod jeg sammen med (husker ikke navnet i farten, engelsk veldig hyggelig kar). Vi serverte Cesar salat og jeg var med og la opp maten og serverte den til kunden.

Hva sitter du igjen med etter denne dagen?
Det var god stemning blant de ansatte, mye latter, men hard jobbing. Kundene var veldig fornøyd med mat og service, og det var en god kjemi mellom våre ansatte og kundene. Fokus på kvalitet og varekost.

Nancy utplassering
Navn: Nancy Chiu
Stilling: Regnskapskonsulent med ansvar for regnskapet for flere kantiner, blant annet Brattørkaia i Trondheim.
Utplassert i kantinen på Brattørkaia i Trondheim

Hvordan ble du tatt i mot på prosjektet?
Første dagen kom jeg som avtalt etter kantinens stengetid. Da hilste jeg på alle de ansatte og Anders (leder) viste meg rundt i huset. Så gikk vi gjennom noen administrative oppgaver.

Hvilke oppgaver ble du satt til å gjøre?
Den andre dagen skulle jeg jobbe i kantinen. Jeg har jo jobbet i kantine før, så visse ting spør jeg om å gjøre, ellers så gjorde jeg det bare. Jeg la opp beger, tok oppvask, ryddet på plass rene ting, skurte kjøkkengulvet og satt ut og ryddet møtemat. Ellers fylte jeg på mat på torget, dekket på til servering dagen etter og jeg gjorde litt kontorarbeid sammen med Therese.

Hva sitter du igjen med etter disse dagene?
Kantinen i Brattørkaia er en lys, åpen og fin kantine. Godt tilrettelagt med kort avstand til lager. De hadde god oversikt og samarbeidet var bra. Pluss for hjemmebakt focaccia. Jeg satt stor pris på at Anders tok seg tid til å vise meg litt rundt i byen. Og at Therese og jeg kjørte til EC Dahls slik at jeg fikk besøke den kantinen også.

Daniel utplassert på Asker Tek
Elbasan gjør rent fly
Wenche utplassert i kantinen på Stortinget
Caroline på DNB
Elbasan med et team på Gardermoen
Nora og Morten klar for rengjøring av fly
Nora inne på et fly som skal ryddes og rengjøres
Thomas utplassert i kantinen på Carlsberg