Vi dekket matkastebordet hos KLP

Sodexo dekket matkastebordet i samarbeid med Matvett hos KLP i september. På matkastebord er det 46,3 kg mat som er den mengden en gjennomsnitts nordmann kaster i løpet av et år. Hensikten er å øke folks kunnskap og bevissthet om hvor mye mat vi faktisk kaster og hvilke konsekvenser det har for miljøet og økonomien. Vi opplever at folk reagerer sterkt når de ser matkastebordet og vi tror at det kan bidra til at man gjør noen grep hjemme.

Petter Natås er miljøansvarlig i KLP og han er svært positiv til at Sodexo tok dette initiativet. «KLP er miljøfyrtårn sertifisert og jobber blant annet med å resirkulere avfall og redusere avfallsmengden. Fra 2013 til 2014 reduserte vi matavfallet med 25 % og det tilsvarer 5 tonn med matavfall. I tillegg til at Sodexo har gjort tiltak for å redusere svinnet har vi også redusert tallerkenstørrelsen. De ansatte forsyner seg dermed med mindre mat og de spiser opp den maten de har forsynt seg med».

Våre leverandører Bama og Tine var tilstede, sistnevnte med oster som var utgått på dato i 2014. Ost som har gått ut på dato er mye mer smakfulle og ufarlig å spise dersom den er oppbevart riktig.

MatsvinnLAV
André serverte gjestene brødpudding laget av ukesgammelt brød, svisker, nøtter, aprikos og rosiner. Foto: Pernille Brekke Hanssen
MatsvinnLAV-7
Bama serverte ferskpresset juice med gulrot, eple, lime og ingefær. Foto: Pernille Brekke Hanssen.
MatsvinnLAV-10
Matkastebordet med 46.3 kg mat. Foto: Pernille Brekke Hanssen
MatsvinnLAV-5
Mange blir overrasket når de ser hvor mye mat de faktisk kaster i løpet av et år. Foto: Pernille Brekke Hanssen.
MatsvinnLAV-6
De ansatte hos KLP var svært interessert og ønsket å vite hva de kan gjøre for å redusere matavfallet. Foto: Pernille Brekke Hanssen.